Вітаю Вас Гість | RSS

П`ятниця, 26.04.2024, 03:09

Зворотній зв'язок(Admin)
Меню сайту
Обговорюють на форумі


Віртуальна газета м.Лохвиця
Пошук
Православные праздники
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лохвиця





Міні-чат
500
Друзі сайту
Регистрация в каталогах, добавить сайт 
в каталоги, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash, photoshop, 
хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог сайтов, услуги 
продвижения и рекламы сайтов
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2010 » Березень » 1 » Blitz: Європа проти України. Степан Бандера - національний герой
15:28
Blitz: Європа проти України. Степан Бандера - національний герой
Європа виступила проти українського "героя" Степана Бандери. Європарламент у Брюсселі висловився в негативному ключі про політичну канонізацію лідера українського націоналістичного руху, який боровся проти росіян, вступаючи для цього у співпрацю навіть з німцями.

Європарламент звернувся із закликом скасувати це рішення до недавно обраного Президента Віктора Януковича, пише італійське видання Blitzquotidiano.

Втручання Європарламенту може бути виправдано певним тиском, але легко запідозрити, що йдеться про прояв слабкості перед новим українським Президентом, який вважається проросійським політиком, і самими росіянами.

У Росії Бандера є однією з найбільш одіозних історичних постатей, чиє вбивство свого часу було організовано КДБ. Судячи з усього "російський цар" Володимир Путін, колишній співробітник КДБ, який намагається відродити славу великої Росії, не схвалив подібне рішення сусідньої держави, що входила раніше до складу СРСР.

Усе говорить про те, що західні європейці проявили слабкість. Можливо, вони не хотіли особливо дратувати Путіна і його українського союзника. Адже більша частина газу, який гріє західну Європу, йде з Росії через територію України, в першу чергу через ту її частину, де живе російське населення.

(Сталін не любив українців. З його вини дванадцять мільйонів осіб померли з голоду і ще кілька мільйонів було депортовано. Їх замінили росіяни, які влаштувалися головним чином в найбільш індустріалізованій східній частині країни).

У західній частині України, в районі Львова, де антиросійські настрої дуже значні, велика частина населення голосувала за Ющенка. Степан Бандера родом теж із Львівської області. Він почав свою політичну кар'єру, взявши участь у вбивстві польського міністра внутрішніх справ.

Львів і Галичина тривалий час були австрійськими територіями. Вони стали батьківщиною багатьох великих німецькомовних письменників двадцятого століття. Після розпаду Австро-Угорської імперії ці регіони потрапили під польський протекторат. Ненависні польські сусіди, які не відрізнялися толерантністю та відомі своїми антисемітськими поглядами, стали першим об'єктом нападок українських націоналістів.

За замах на польського міністра Бандеру було засуджено до смерті, але потім вирок було замінено на довічне ув'язнення. У 1939 році Гітлер і Сталін підписали угоду про розділ Польщі і Галичина перейшла до Радянського Союзу. Бандеру, який перебував у той час у в'язниці на польській території, звільнили німці, і він став працювати на них.

З бази в Кракові він керував заснованою ним Українською повстанською армією. Через кілька років він вчинив дії проти німців, за що його скерували у німецький концтабір. Після війни він залишився у Німеччині, щоб, співпрацюючи цього разу з американцями, з Мюнхена керувати Українською повстанською армією, яка діяла на українській території. У 1959 його було убито за наказом Хрущова.

Виконавцем став Богдан Сташинський, якого засудили до 8 років тюремного ув'язнення. Німецький суд тоді формально заявив, що замовник вбивства перебуває в Москві, у Кремлі.

Бандері присвоєно звання "героя Україна" у січні минулого року. Відповідний декрет підписав колишній президент Віктор Ющенко, який, щоб наголосити про незалежність України від Росії, вирішив показати громадськості національних героїв повстанців, таких як Бандера, Мазепа і Роман Шухевич.

Ющенко, будучи переконаним супротивником російського впливу в Україні, за час свого президентського терміну займався витягом із засіків історії дійових осіб боротьби українців проти Радянського Союзу під час Другої світової війни. Про цю боротьбу, протягом більш ніж півстоліття, говорили дуже мало.

Присвоєння високого звання Бандері викликало невдоволення єврейської спільноти в Україні. Справа в тому, що лідера українського націоналістичного руху звинувачують у смерті тисяч євреїв. Його вважають безумовним злочинцем, який з одного боку боровся проти нацистів, а з іншого боку співпрацював з ними проти Москви.

Одразу ж після націоналістичного вчинку Ющенка головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман вирішив повернути на знак протесту деякі нагороди, які він нещодавно отримав від української влади.

Єврейська спільнота побачила реальну загрозу в подібному рішенні уряду незважаючи на те, що раніше влада завжди намагалася боротися з антисемітськими діями багатьох сучасних націоналістів. Зокрема, було закрито 26 філій "Міжрегіональної академії управління персоналом", яка несе відповідальність за 80 відсотків всіх публікацій проти євреїв в Україні.

Майер Бреннер, голова єврейської спільноти в Ужгороді, невеликому містечку з 120 тисячним населенням: "Усе, що ми хочемо? Це порядок і справедливість. Роки помаранчевої революції тут були нелегкими, але ще є можливість, що ситуація зміниться на краще".

Позиція, зайнята Брюсселем, не сподобалася українським націоналістам. Депутат Андрій Парубій, який виступив від їх імені, звернувся до ЄС із закликом переглянути свої недавні заяви проти визнання Бандери героєм України.

"Всім, хто знає історію, прекрасно відомо, що Бандера перебував у німецькому концтаборі під час Другої світової війни, і що його братів було вбито нацистами. Українці були першими, хто вчинив збройний опір нацистам. Під час Нюрнберзького процесу нічого не було сказано про те, що члени Організації українських націоналістів та Української повстанської армії підтримували Гітлера".

Оригінал публікації: “Stepan Bandera eroe nazionale”: l’Europa contro l’Ucraina
korrespondent
Переглядів: 760 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Панченко адвокат  
Ми мовчимо, коли Росія офіційно визнала царських генералів - Дєнікіна, Слащова, Каппеля, фактично - Андрєя Власова, як також продовжує вшановувати - Лєніна, Калініна, Кірова...
Польща має за героїв Пєрацького, Пілсудського, Дмовського.
Ніхто не заперечує.
А св.пам. провідник ОУН Степан Бандера, який завжди захищав українців, - усім їм, як кістка в шовіністичній горлянці.
Це наш Герой, як і гетьман Іван Мазепа та головний отаман Симон Петлюра
А хто ж як не Герої - наші земляки брати Дмитро і Борис Андрієвські, Антон Кущинський, Полікарп Плюйко?
Ми не маємо зважати на позицію в цьому питанні - ні госдуми РФ, ні європарламенту, ні сейму, ні навіть кнессету.
Ми - українці! Це наша земля! Це наші Герої!

2 Свідомий  
100 % підтримка.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Для переходу на сайт, натисніть рекламний банер


Віртуальна газета м.Лохвиця

Віртуальна газета м.Лохвиця

Віртуальна газета м.Лохвиця


Коментують на сайті
Внимание!!!
Cкоро пройдет V Международный фестиваль искусств «Созвездие Эллады»

С 3 по 8 июня 2016 г.
Греция, ХАЛКИДИКИ

Главная цель фестиваля «Созвездие Эллады» - объединить таланты из разных регионов Украины и стран ближнего и дальнего зарубежья демонстрация творческих достижений художественных коллективов и солистов, поиск новых талантливых имен, повышение уровня квалификации и обмен опытом, популяризация национальной культуры.
Главная задача организаторов - способствовать культурному и эстетическому воспитанию детей и подростков, пропаганда активных форм досуга, создания атмосферы дружбы и взаимопонимания между участниками и гостями фестиваля.

dominyuk@i.ua
04740-229-21
Виталий Викторович

Спешите, количество мест ограничено!!!

Кричимо "Геть!"владi, але ж бiльшiсть живе одним днем - пiсля нас, хоть потоп та все згине.Грiшних багато...i не каються.

Шість придурків співає, решта зіваки)) "Осудили розгон Європомойки")) то ви справжнього розгону не бачили в Європі, там би так з цими бомжами на майдані не цяцькались..


БОБРОВСЬКА все ж таки вона , а не Бобороська чи Боровська.

Може хоча б , БОБОРОВСЬКА Наталія Генад. , а не Боровська . Бобровська вже як трудяга так більшої немає ніде, хоч орден давай , Новоселівці в колгоспі не заробила . а про правду краще мовчати.

не буде нам прощення,поки козаками будуть менти-збочинц1 ДУДН!КИ та ЗЛЕНКИ!!!

Зделайте пожалуйста хоть что нибудь для Лохвицы. Самый отстойный город (если это можно так назвать) во всем мире! Начните с маленького, с себя, и вообще тошно читать всю эту бредятину.

та і бензин на цій заправці -кандер 100% -бадяжать а бабло беруть як за бензин

Була у Лохвиці на день міста, сильний голос і вродлива, мені сподобалась.Бажаю успіху!

Останні новини на сайті
[04.12.2018]
У Лохвиці урочисто відкрили пам’ятний знак Героям АТО (0)
[04.12.2018]
«Розмалюй місто мереживом зимових барв!» (0)
[04.12.2018]
100 славних років позашкіллю (0)
[01.11.2018]
«Шевченко в моєму серці» (0)
[01.11.2018]
«Ми віримо в гарне майбутнє» (0)
[01.11.2018]
У Лохвицькому районі поліцейські охорони виявили зброю у схованці (0)
[22.05.2018]
«Полтавагазвидобування» започаткувала громадські слухання на Лохвиччині (0)
[19.05.2018]
Дільничні офіцери Лохвиччини поліції у ході рейду водоймами виявили порушника нерестової заборони (0)
[18.05.2018]
ДЗЮДОЇСТ З ЛОХВИЦІ ПОЇДЕ НА КУБОК ЄВРОПИ (0)
[01.05.2018]
Чи добудують Центр зайнятості? (0)
[26.04.2018]
Renault Kangoo для мобільності ремонтної бригади (0)
[26.04.2018]
Завдяки новому екскаватору зросте оперативність усунення поривів водомережі (0)
[26.04.2018]
Учні Лохвицької ЗОШ №3 побували на заводі «Кока-кола Беверіджиз Україна» (0)
[23.04.2018]
Всім у приклад – довгожителі громади (0)
[23.04.2018]
Лохвицька міська служба благоустрою на розчистці містка (0)
[23.04.2018]
Лохвиця: рятувальники ліквідували пожежу у гаражі (0)
[03.04.2018]
Глядачі стоячи аплодували аматорам сцени з Васильків, Гаївщини, Христанівки (0)
[02.04.2018]
Історія добровольця з Лохвиччини презентується на фестивалі сучасного українського кіно в Авдіївці. Фільм “ВІЙНА ХИМЕР” (ВІДЕО) (0)
[02.04.2018]
Протягом доби рятувальники відкачали 12250 куб. м. талої води (ВІДЕО) (0)
[29.03.2018]
У Лохвиці, жінка збрехала поліції про вбивство (0)
[25.03.2018]
Міська влада Лохвиці планує встановити сміттєві контейнери у кожному приватному секторі (ВІДЕО) (0)
[23.03.2018]
Впровадження програми енергозбереження продовжується (0)
[14.03.2018]
Лохвиця: рятувальники ліквідували пожежу в легковому автомобілі (0)
[02.09.2017]
Лохвиця: рятувальники ліквідували пожежу у господарчій будівлі (0)
[02.09.2017]
Лохвиця: вогнеборці ліквідували пожежу у приватному житловому будинку (0)
[23.08.2017]
"Земним шляхом - до духовності" присвячений 295-річниці від дня народження Г.Сковороди (0)
[23.08.2017]
Зустріч із Феєю казкового дитинства (0)
[23.08.2017]
Слідами «Компа і компанії» (0)
[17.06.2016]
Крупнейший провайдер столицы проводит акцию! (0)
[10.02.2016]
Дмитро Хльобас: «У моїй кар`єрі спостерігається хороша динаміка» (Відео) (0)
[10.02.2016]
У Лохвицькому районі двоє чоловіків обікрали газову свердловину (0)
[04.02.2016]
Засідання комісії міської ради по перейменуванню вулиць (0)
[04.02.2016]
У ЛОХВИЦІ ЗЛОВИЛИ ЛЖЕ-ПОЛІЦЕЙСЬКОГО, ЯКИЙ ВИМАГАВ ГРОШІ ЗА ТЕЛЕФОНОМ (1)
[02.02.2016]
Форвард киевского "Динамо" с г. Лохвица перешел в "Ворсклу" (0)
[02.02.2016]
Влада проігнорувала бажання депутатів захищати довкілля Лохвиччини (0)
[02.02.2016]
Віктор ЛИСИЙ: «Сенчанські торф’яники згаснуть лише після підняття рівня води в Сулі» (0)
[02.02.2016]
Команда «Торпедо» перемогла у турнірі Червонозаводського (0)
[20.03.2015]
Скільки будуть платити за газ полтавці з наступного місяця (0)
[20.03.2015]
Полтавщина лідирує по врожайності кукурудзи серед інших регіонів країни (0)
[20.03.2015]
ЛОХВИЦЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ВИКРИЛИ КРАДІЯ (0)
[16.03.2015]
Кількість загиблих в аварії на Полтавщині зросла до восьми. (0)
[16.03.2015]
Вдячна Полтавщина пам'ятає свого сина письменника й патріота Дмитра Нитченка-Чуба, який спочив в Австралії (0)
[16.03.2015]
У ЛОХВИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 200-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИХАЙЛА ВЕРБИЦЬКОГО (0)
[16.03.2015]
О.Панченко: Слово з нагоди 100-річчя українського видавця професора Олекси Вінтоняка (0)
[21.12.2014]
НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ – ПОСИЛЕННЯ ОХОРОНИ ХВОЙНИХ НАСАДЖЕНЬ ВІД НЕЗАКОННОГО ВИРУБУВАННЯ (0)
[21.12.2014]
ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС (0)
[21.12.2014]
Берегиня свого роду (0)
[03.05.2014]
ВШАНУВАЛИ ПОДВИГ ЧОРНОБИЛЬЦІВ (0)
[03.05.2014]
Оргкомітет до жителів та гостей Лохвицького краю! (0)
[02.05.2014]
З 1 травня підвищуються ціни на газ для населення (0)
[12.02.2014]
У «Теремку» діти зможуть перебувати по 12 годин на добу (0)
[12.02.2014]
У Лохвиці знову встановлюють штучні кришталики (0)
[12.02.2014]
У Сухій Лохвиці ще не перевелася риба (1)
[04.01.2014]
Чорнухинський район: рятувальники ліквідували пожежу у приватній лазні (0)
[23.12.2013]
Олег ЛІСНЯК: Я горджуся вами, червонозаводчани! (1)
[21.11.2013]
Вшанування учасників танцювального колективу «Перлина» (0)
[21.11.2013]
ЛОХВИЦЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ЗАТРИМАЛИ ЖІНКУ, ЯКА ЗБЕРІГАЛА БОЄПРИПАСИ (0)
[13.11.2013]
У ЛОХВИЦЬКОМУ РАЙОНІ ОПЕРАТИВНИКИ ЗАТРИМАЛИ ЖІНКУ, ЯКА ВИМАГАЛА ГРОШІ У НЕПОВНОЛІТНЬОГО (0)
[12.11.2013]
Податківці зустрілися з керівниками підприємств (0)
[12.11.2013]
Світогляд російської влади за 350 років не змінився… (0)