Відтепер при створені етикеток виробники мають дотримуватися принципу трьох «д»: достовірність, доступність та достатність. Це зазначено у новому Технічному регламенті з маркування харчової продукції. Згідно з ним, виробники змушені будуть прибрати з етикеток брехню. З маркування зникнуть казочки про властивості продуктів, яких у них немає. Про лікувальні властивості можна буде прочитати лише на пляшці мінеральної води, спеціальних дієтичних та функціональних продуктах. Цей напис обов'язково має погоджуватись з Міністерством охорони здоров'я та підтверджуватись відповідним висновком. Якщо риба чи морепродукти вирощені у штучних умовах, про це можна прочитати на етикетці. Масло має бути масляним. Продукт з такою назвою повинен містити виключно молочні вершки. На упаковці з м'ясом буде написано, якщо у ньому більше 25% жиру чи сполучних тканин. Відтепер вказуватимуть і термін зберігання герметично запаковаго продукту після його відкриття. Назву писатимуть шрифтом не меншим за 2 мм, а інша обов'язкова інформація буде розміром 0,8 мм. У виробників ще є деякий час, щоб адаптувати маркування своєї продукції до нових вимог і починати цей процес потрібно вже зараз, - повідомила прес-служба «Полтавастандартметрологія». З маркування зникнуть казочки про властивості продуктів, яких у них немає. Про лікувальні властивості можна буде прочитати лише на пляшці мінеральної води, спеціальних дієтичних та функціональних продуктах. Цей напис обов'язково має погоджуватись з Міністерством охорони здоров'я та підтверджуватись відповідним висновком. Якщо риба чи морепродукти вирощені у штучних умовах, про це можна прочитати на етикетці. Масло має бути масляним. Продукт з такою назвою повинен містити виключно молочні вершки. На упаковці з м'ясом буде написано, якщо у ньому більше 25% жиру чи сполучних тканин. Відтепер вказуватимуть і термін зберігання герметично запаковаго продукту після його відкриття. Назву писатимуть шрифтом не меншим за 2 мм, а інша обов'язкова інформація буде розміром 0,8 мм. У виробників ще є деякий час, щоб адаптувати маркування своєї продукції до нових вимог і починати цей процес потрібно вже зараз, - повідомила прес-служба «Полтавастандартметрологія».
|